Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Brabantse langgeveltype, bestaande uit een woonvleugel onder pannen dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen, en een haaks daarop gebouwd stalgedeelte onder wolfd .. in Sint Anthonis

Boerderij

Brink 7
5845BH Sint Anthonis
Noord Brabant

Bouwjaar: 1830


Beschrijving van Boerderij van het Brabantse langgeveltype, bestaande uit een woonvleugel onder pannen dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen, en een haaks daarop gebouwd stalgedeelte onder wolfd ..

Boerderij uit 1830 van het Brabantse langgeveltype, bestaande uit een woonvleugel onder pannen dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen, en een haaks daarop gebouwd stalgedeelte onder wolfdak. De voorgevel heeft vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Deur in eenvoudige omlijsting met panelen en eenvoudig bovenlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31773
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Brabantse langgeveltype, bestaande uit een woonvleugel onder pannen dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen, en een haaks daarop gebouwd stalgedeelte onder wolfd .. in Sint Anthonis

R.K. Kerk van St. Anthonius Abt

Brink 10
Sint Anthonis
R.K. Kerk van St. Anthonius Abt. Bakstenen gebouw daterende uit de tijd waarin de kerk van kapel tot parochiekerk verheven werd, 1477. In 18..

Dorpswoning onder zadeldak en met zij-topgevels met vlechtingen; zesdelige schuiframen met luiken. Hijsvenster in de kopgevel en overkapping voor de h ..

Molenstraat 11
Sint Anthonis
Dorpswoning onder zadeldak en met zij-topgevels met vlechtingen; zesdelige schuiframen met luiken. Hijsvenster in de kopgevel en overkapping..

Witgepleisterd boerderijtje. Met riet en pannen gedekt wolfdak. Inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte in de linker zijgevel

Noordkant 13
Sint Anthonis
Witgepleisterd BOERDERIJTJE uit de eerste helft van de 19e eeuw. Met riet en pannen gedekt wolfdak. Inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte i..

Boerderijtje van het middenlangsdeeltype onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt wolfdak

Peelkant 26
Sint Anthonis
Volgens jaartalankers in de voorgevel uit 1730 daterend BOERDERIJTJE van het middenlangsdeeltype onder met riet en rode Hollandse pannen ged..

Keuterboerderijtje

Nullen 1D
Ledeacker (Gemeente Sint Anthonis)
Inleiding Witgepleisterd KEUTERBOERDERIJTJE onder afgewolfd zadeldak uit XVIII of XIX, opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant...

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)