Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig huis limburg, thans raadhuis in Oosterhout

Gebouw

Slotlaan 15
4902AD Oosterhout
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 15e eeuw


Beschrijving van Voormalig huis limburg, thans raadhuis

Voormalig huis Limburg, thans Raadhuis. Gepleisterd omgracht gebouw met ronde torens op de hoeken aan de voorzijde. Gesticht in het begin van de 15e eeuw door een Ridder van St. Jan, in 1460 met twee vleugels uitgebreid, in 1798 in klassicistische trant verbouwd, in 1940 verbouwd en uitgebreid. Inwendig lodewijk XVI stucplafonds en schoorsteenmantels. In de burgemeesterskamer een rococo schouw en betimmering, afkomstig uit het huis Heuvel 9. Laat 18e eeuws koetshuis en arbeiderswoning tot kantoor verbouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31681
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig huis limburg, thans raadhuis in Oosterhout

Huis Beveren

Ridderstraat 80
Oosterhout
Huis Beveren. Herenhuis in Lodewijk XVI trant, met versierde ingangspartij, zesdelige schuiframen en gekoepelde dakruiter. Resultaat van een..

Brakestein: pomp

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 4: POMP, XIXa; in de rechter hoek tegen de voorgevel van het koetshuis; hardstenen balustervormige muurpomp in L.XVI..

Brakestein: hekwerk

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 5: HEKWERK, XIX; aan de Ridderstraat langs het terrein over de gehele lengte tot aan de kruising met de keiweg een ..

Brakestein: moestuinmuur

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 6: MUUR, XIX; in het verlengde van de zuidelijke zijmuur van het koetshuis; kort stuk moestuinmuur in gele ijsselst..

Brakestein: koetshuis

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS, XIXa; aan het voorplein in de uiterste noordwestpunt van het terrein tegenover de ingangsgevel van h..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)