Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen; ramen met kleine roedenverdeling en luiken in Oost West en Middelbeers

Boerderij

Voldijnseweg 2
5091KK Oost West en Middelbeers (gemeente Oirschot)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1811


Beschrijving van Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen; ramen met kleine roedenverdeling en luiken

Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen; ramen met kleine roedenverdeling en luiken; in de kopgevel het jaartal 1811. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31603
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen; ramen met kleine roedenverdeling en luiken in Oost West en Middelbeers

Fraaie langgevelboerderij met schaapskooi aan de voorkant. Wolfdak, gedekt door riet en pannen; vensters met 25 ruitsschuiframen en luikjes

Voldijnseweg 18
Oost West en Middelbeers (Gemeente Oirschot)
Fraaie 18e eeuwse langgevelboerderij met schaapskooi aan de voorkant. Wolfdak, gedekt door riet en pannen; vensters met 25 ruitsschuiframen ..

Mariakapel, gesticht in 1637, in de 19e eeuw geheel herbouwd en in recente tijd van een torentje voorzien. Eenvoudige rechthoekige cel onder met panne ..

Spreeuwelsedijk 1
Oost West en Middelbeers (Gemeente Oirschot)
Mariakapel, gesticht in 1637, in de 19e eeuw geheel herbouwd en in recente tijd van een torentje voorzien. Eenvoudige rechthoekige cel onder..

Oude Sint-Willibrorduskerk

Willibrordstraat 25
Oost West en Middelbeers (Gemeente Oirschot)
Voormalige R.K. Kerk van St. Willibrord. Zeer mooie en goed geproportioneerde dorpskerk, opgetrokken van baksteen in de eerste helft van de ..

Pastorie Heilig Willibrordus

Willibrordstraat 18
Oost West en Middelbeers (Gemeente Oirschot)
Inleiding Ten noorden van de aan de Heilige Willibrordus gewijde kerk staat de uit 1863 daterende R.K.-PASTORIE. De tuin van de pastorie is..

Kerk van de H. Willibrordus

Willibrordstraat 16
Oost West en Middelbeers (Gemeente Oirschot)
Inleiding In 1925-1927 werd in Middelbeers een nieuwe R.K.-KERK van de H. Willibrordus gebouwd naar een ontwerp van de Eindhovense architec..

Kaart & Routeplanner