Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fors onderkelderd pand, oorspronkelijk met trapgevel, thans met een door een lijst afgeknotte tuitgevel in Groede

Woonhuis

Markt 34
4503AH Groede (gemeente Sluis)
Zeeland


Beschrijving van Fors onderkelderd pand, oorspronkelijk met trapgevel, thans met een door een lijst afgeknotte tuitgevel

Fors onderkelderd pand, oorspronkelijk met trapgevel, thans met een door een lijst afgeknotte tuitgevel. Boven de vensters van de verdieping korfbogen afgezet met een lijst in koord-motief. Schuifvensters. Latere achterbouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31522
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fors onderkelderd pand, oorspronkelijk met trapgevel, thans met een door een lijst afgeknotte tuitgevel in Groede

Onderkelderd pand met topgevel met vlechtingen, 9-ruits schuifvensters, beganegrond gewijzigde schuifvensters. Muurankers

Markt 33
Groede (Gemeente Sluis)
Onderkelderd pand met topgevel met vlechtingen, 9-ruits schuifvensters, beganegrond gewijzigde schuifvensters. Muurankers.

Pand met tuitgevel

Markt 35
Groede (Gemeente Sluis)
Pand met tuitgevel. Schuifvensters aan weerszijden van de voordeur. Bovenlicht. Smeedijzeren stoephek.

Onderkelderd pand op de hoek van de Molenstraat

Markt 2
Groede (Gemeente Sluis)
Onderkelderd pand op de hoek van de Molenstraat. Aan het plein trapgevel, in de huidige toestand gecementeerd en afgeknot. Ontlastingsbogen ..

Dwarspand met gepleisterde rechte gevel

Markt 7
Groede (Gemeente Sluis)
Dwarspand met XIXc gepleisterde rechte gevel. Met stuc gedecoreerde vensteromlijstingen; 8 kantige hardstenen stoeppalen.

N.H.Kerk 'Staat van Mandagen'

Markt 1
Groede (Gemeente Sluis)
N.H.Kerk. Driebeukige hallenkerk en toren. Het gebouw stamt uit diverse perioden, de oudste delen gaan terug tot de 13e eeuw, de noordbeuk a..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)