Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Willibrorduskerk in Vilsteren

Kerkelijk Gebouw

Vilsterseweg 12
7734PD Vilsteren (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1897
Architect: J.W.Boerbooms


Beschrijving van St. Willibrorduskerk

St.Willibrordus, 1897, J.W.Boerbooms. Neogotische pseudobasiliek met toren, waarvan de klokkeverdieping in iedere gevel een nis met manswerk bezit. Aan de zuidzijde een veelhoekige traptoren. Ronde pijlers met lijstkapitelen,waarvan kolonnetten opgaan. Kruisribgewelven. Neogotische inrichting grotendeels bewaard, polychromie in de recente tijd sterk opgehaald. Goed voorbeeld van Boerbooms' op de Nederrijnse gotiek geinspireerde stijl. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, 1915, nr. 524, later voorzien van electrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31503
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Willibrorduskerk in Vilsteren

Drie grafmonumenten

Vilsterseweg 12
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Inleiding Drie GRAFMONUMENTEN en een zerk van de familie Pathuis Cremers op de begraafplaats ten oosten van de kerk in de kern van Vilstere..

Groothof

Vilsterseweg 15
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Groothof. Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak, aan de voorzijde in jaarankers gedateerd 17868 aan de achterzijde 1888. Voorgevel met v..

Vilsteren: historische tuin- en parkaanleg

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Grootschalige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl en formele stijl radiaalsg..

Vilsteren: koetshuis

Vilsterseweg 17
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 3: Voormalig KOETSHUIS. In 1886 werd dit gebouw neergezet door het echtpaar Wilhelmus Cremers en Johanna Helmich. H..

Vilsteren: koestal

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 4: KOESTAL. KOESTAL van omstreeks 1900 opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint, onder een m..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)