Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij van het middenlangsdeeltype onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen in Ommen

Dennenweg 1
7731PE Ommen

Bouwjaar: 1878 (jaartalankers)

Beschrijving van Boerderij van het middenlangsdeeltype onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen

Boerderij van het middenlangsdeeltype, jaartalankers 1878 onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen; gecementeerde plint, staafankers. Het woongedeelte is voorzien van twee 18-ruitsschuifvensters met luiken (met zandlopermotief in de kleuren geel, zwart en groen) strokendeur met 4-ruits bovenlicht; twee kleine vensters met dito luik; 1 steens strekken. In de zijgevels staldeuren en -vensters van verschillende aard. In de achtergevel grote baanderdeuren en twee staldeuren. De grote bijschuur wordt gedekt door pannen wolfdak en is uitgerust met in voor en achtergevel inrijdeuren; twee staldeuren aan achterzijde, links lage (vermoedelijk jongere) aanbouw voor houtopslag; gecementeerde plint; windveren; staafankers. Op het met deels nog met keien bestrate erf een bakstenen waterput met hardstenen rand en houten haal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)