Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het middenlangsdeeltype onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen in Ommen

Boerderij

Dennenweg 1
7731PE Ommen
Overijssel

Bouwjaar: 1878 (jaartalankers)


Beschrijving van Boerderij van het middenlangsdeeltype onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen

Boerderij van het middenlangsdeeltype, jaartalankers 1878 onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen; gecementeerde plint, staafankers. Het woongedeelte is voorzien van twee 18-ruitsschuifvensters met luiken (met zandlopermotief in de kleuren geel, zwart en groen) strokendeur met 4-ruits bovenlicht; twee kleine vensters met dito luik; 1 steens strekken. In de zijgevels staldeuren en -vensters van verschillende aard. In de achtergevel grote baanderdeuren en twee staldeuren. De grote bijschuur wordt gedekt door pannen wolfdak en is uitgerust met in voor en achtergevel inrijdeuren; twee staldeuren aan achterzijde, links lage (vermoedelijk jongere) aanbouw voor houtopslag; gecementeerde plint; windveren; staafankers. Op het met deels nog met keien bestrate erf een bakstenen waterput met hardstenen rand en houten haal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31494
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het middenlangsdeeltype onder pannen gedekt wolfdak, windveren en vlechtingen langs de geveltoppen in Ommen

Boerderij onder fors rieten schilddak; onderschoer. De vensters van het woongedeelte zijn met luiken behangen

Achterbroekweg 2
Ommen
Boerderij onder fors rieten schilddak; onderschoer. De vensters van het woongedeelte zijn met luiken behangen.

Boerderij onder rieten schilddak

Achterbroekweg 1
Ommen
Boerderij onder rieten schilddak; onderschoer. De roedenverdeling van de vensters in de voorgevel is slechts boven het kalf bewaard gebleven..

Boerderij, onder rieten schilddak. Onderschoer. Voorgevel met twee hoge 30-ruitsschuiframen, twee kleine 9-ruitsramen. Ramen met luiken behangen. Gesl ..

Brakelweg 1
Ommen
Boerderij, onder rieten schilddak. Onderschoer. Voorgevel met twee hoge 30-ruitsschuiframen, twee kleine 9-ruitsramen. Ramen met luiken beha..

Forse boerderij onder rieten schilddak

Janmansweg 17
Den Ham (Gemeente Twenterand)
Forse boerderij onder rieten schilddak; onderschoer. Voorgevel in jaarankers gedateerd 1887. Houten schuur onder rieten schilddak. Put met h..

Landgoed Eerde: grafkelder van de familie Van Pallandt

Meertjesweg 2
Ommen
Omschrijving onderdeel 11: GRAFKELDER behorende tot de buitenplaats Eerde. Ten noordoosten van de huisplaats ligt de grafkelder van de fam..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)