Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Bovenste Tol / Tolhuis in Welsum

Gebouw

IJsseldijk 3
8196KA Welsum (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Het Bovenste Tol / Tolhuis

v.m. Tolhuisje. Rechthoekig huisje met schilddak en middenschoorsteen. Aan de dijkzijde voordeur en dakkapel met vleugelstukken. Schuifvensters met luiken behangen. Onderaan de dijk; bijbehorend met riet gedekt schuurtje XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31453
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Bovenste Tol / Tolhuis in Welsum

Boerderij 'De Ruwerd'

IJsseldijk 5
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Boerderij "De Ruwerd". Fors woonhuis met schilddak en hoekschoorstenen. Gedekt met vlakke ruitvormige pannen. Voorgevel met jaartalanker ged..

Dubbel boerderij-complex

IJsseldijk 17
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Mooi onder aan de IJsseldijk gelegen DUBBEL BOERDERIJ-COMPLEX, bestaande uit een tweede helft 19e-eeuwse boerderij met middenlangsdeel en ee..

De Grote Beurse

Heegsestraat 14
Terwolde (Gemeente Voorst)
Hoeve "De Grote Beurze". Boerderij uit de 18e eeuw onder rieten schilddak. In het woongedeelte in de voorgevel vensters met zesruitsschuifra..

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Behoort tot het landgoed "De Haere". Op het erf een bakhuis en stenen schuur met rieten schilddak

Rijksstraatweg 10
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen, jaartalankers: 1731 en vensters met luiken. Behoort tot het landgoed "De..

De Haere, Voormalig tolhuis

Rijksstraatweg 8
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 7: Voormalig TOLHUIS. Dwars op de dijkas gebouwd klein pand uit de eerste kwart van de 19de eeuw met gepleisterde p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)