Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dijkstoel in Olst

Nijverheid Industrie

Rijksstraatweg 53
8121AB Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Dijkstoel

Dijkstoel van Salland 2de Rot. Op plint rustend deels uit baksteen, deels uit hout opgetrokken verdiepingloos midden 19e-eeuws gebouw onder pannengedekt zadeldak met windveren; schoorsteen. Lichtgetoogde gevelopeningen met opgeklampte luiken en grendel en opgeklampte deur; driehoekig beëindigd topgevelvenster met opgeklampt luik; staafankers. Een der korte gevels heeft een geschulpte houten topbeschieting; de andere draagt het opschrift: Dijkstoel van Salland 2de Rot. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31447
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dijkstoel in Olst

Boerderij "De Roze"

Rijksstraatweg 16
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Hoeve "De Roze". Beneden de dijk, juist ten noorden van het dorp. Woonhuisgedeelte met in- en uitgezwenkte topgevel met toppilaster en jaara..

Welbergen Hofstede: boerderij + schuur + stookhok

IJsseldijk 109
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Mooi onder aan de IJsseldijk gelegen boerderijcomplex bestaande uit T-vormig hoofdgebouw (1852), schuur (1860) en stookhok. Het T-vormige h..

Bökkers Mölle

Rijksstraatweg 45
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Windkorenmolen. Achtkantige bovenkruier met stelling. Onder- en tussenstuk in baksteen. Achtkantig bovenstuk en kap van hout met asfaltbekle..

T-boerderij met middenlangsdeel

IJsseldijk 83
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Zeer mooi direct aan de IJsseldijk gelegen tweede helft 19e-eeuwse T-BOERDERIJ met middenlangsdeel. Het tegen de IJsseldijk aan gebouwde wo..

Veerhuisje

IJsseldijk 81
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Veerhuisje, tegenover het veer. Rechthoekig huisje met schilddak en middenschoorsteen. Aan de dijkzijde voordeur en dakkapel met vleugelstuk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)