Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "De Roze" in Olst

Boerderij

Rijksstraatweg 16
8121AC Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 1636


Beschrijving van Boerderij "De Roze"

Hoeve "De Roze". Beneden de dijk, juist ten noorden van het dorp. Woonhuisgedeelte met in- en uitgezwenkte topgevel met toppilaster en jaarankers 1636. Gedeeltelijk gewijzigde kruisvensters met in zandloper geschilderde onderluiken. Korfbogen boven de vensters restanten van boogpoortje. Aangebouwde achterliggende schuur. Zomerhuis met pannendak en gepleisterde gevels. Jaarankers 679., 35-ruits schuifvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31440
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "De Roze" in Olst

Bökkers Mölle

Rijksstraatweg 45
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Windkorenmolen. Achtkantige bovenkruier met stelling. Onder- en tussenstuk in baksteen. Achtkantig bovenstuk en kap van hout met asfaltbekle..

Huis "Westervoorde" (gemeentehuis)

Koningin Wilhelminastraat 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
v.m. Huis "Westervoorde". Thans gemeentehuis. Vrijstaand rechthoekig pand met verdieping; zijuitbouwen met tympaan. Rondgaand schilddak met ..

Ter Spille

Hendrik Droststraat 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Huize Ter Spille. Aan de dijkzijde van dit gebouw een open galerij gedragen door kolommen. Aan de zijde van de H. Droststraat een karakteris..

De Dom

Aaldert Geertsstraat 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Inleiding In het oude centrum van Olst staat op de hoek van de Geertsstraat en de H. Droststraat dit voormalige CAFE ANNEX WOONHUIS. Het an..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
TOREN van de Ned.Herv.Kerk. Een kloeke, beneden nog romaanse toren, welke in tufsteen is begonnen (plm 1200), is eerst in vroeg gotische vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)