Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstgebouw met afgeronde gevel in Oldenzaal

Woonhuis

Marktstraat 9
7571ED Oldenzaal
Overijssel


Beschrijving van Dienstgebouw met afgeronde gevel

Dienstgebouw met afgeronde gevel, gelegen naast het gebouw van de plaatselijke oudheidkamer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31420
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstgebouw met afgeronde gevel in Oldenzaal

Palthehuis

Marktstraat 13
Oldenzaal
Oldenzaalse Oudheidkamer. Huis met 17e eeuwse bakstenen gevel met zandstenen hoekblokken en gegroefd zandstenen plint. Zandstenen deuromlijs..

Michgoriushuis: Huis met gepleisterde topgevel met gebeeldhouwde vleugelstukken op de trappen en eindigend in een driezijdig fronton met pijnappelbekr ..

Marktstraat 10
Oldenzaal
Huis met gepleisterde topgevel midden XVII, met gebeeldhouwde vleugelstukken op de trappen en eindigend in een driezijdig fronton met pijnap..

Grote sociëteit

Marktstraat 15
Oldenzaal
Grote sociëteit. Gepleisterd verdiepingloos pand met zandstenen deuromlijsting XVIIId en gevelsteen voor J.W.Racer. Houten inrijpoort in ge..

Voormalig gemeentehuis

Kerkstraat 9
Oldenzaal
Raadhuis. Het achterste, gepleisterde gedeelte uit de 16e eeuw; daarin een nagenoeg vierkante kelder overdekt met ribloze kruisgewelven op e..

Pand met aan de voorzijde een gevel met segmentvormige bekroning

Groote Markt 21
Oldenzaal
17e eeuws pand met aan de voorzijde een gevel uit het derde kwart 19e eeuw met segmentvormige bekroning. Het hogere achterhuis is een zeldza..

Kaart & Routeplanner