Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. Toppilasters met trapje in Oisterwijk

Woonhuis

Kerkstraat 90
5061EL Oisterwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1633 (jaartalankers)


Beschrijving van Woonhuis met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. Toppilasters met trapje

Woonhuis uit 1633 (blijkens jaartalankers) met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. Toppilasters met trapje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31364
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. Toppilasters met trapje in Oisterwijk

Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Cordonlijst tusse ..

Kerkstraat 59
Oisterwijk
Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Midden ..

R.K. pastorie

Kerkstraat 95
Oisterwijk
Inleiding. Nabij de reeds eerder beschermde R.K. Kerk van Sint Petrus Banden, monumentnummer 31362, gelegen R.K. PASTORIE, gebouwd in 1859 ..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 64
Oisterwijk
N.H. KERK. Klassicistisch zaalgebouw uit 1811, met pilasters. Eenklaviers orgel, rond 1760 gemaakt voor de Herv. Kerk te Hilvarenbeek door e..

Drie woonhuizen

Kerkstraat 58
Oisterwijk
Inleiding. Drie WOONHUIZEN, gebouwd rond 1855 door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. De panden zijn rond 1920 va..

Dubbel winkelwoonhuis

Kerkplein 2
Oisterwijk
Inleiding. Dubbel WINKELWOONHUIS, uit het laatste kwart van de negentiende eeuw, gelegen ten noorden van de neogotische parochiekerk Sint P..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)