Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Cordonlijst tussen de parterre en de verdieping; deuren met panelen .. in Oisterwijk

Woonhuis

Kerkstraat 59
5061EH Oisterwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Cordonlijst tussen de parterre en de verdieping; deuren met panelen ..

Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Midden 19e eeuw. Cordonlijst tussen de parterre en de verdieping; deuren met panelen en bovenlichten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31363
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Cordonlijst tussen de parterre en de verdieping; deuren met panelen .. in Oisterwijk

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 64
Oisterwijk
N.H. KERK. Klassicistisch zaalgebouw uit 1811, met pilasters. Eenklaviers orgel, rond 1760 gemaakt voor de Herv. Kerk te Hilvarenbeek door e..

Drie woonhuizen

Kerkstraat 58
Oisterwijk
Inleiding. Drie WOONHUIZEN, gebouwd rond 1855 door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. De panden zijn rond 1920 va..

Woonhuis met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. Toppilasters met trapje

Kerkstraat 90
Oisterwijk
Woonhuis uit 1633 (blijkens jaartalankers) met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. To..

R.K. pastorie

Kerkstraat 95
Oisterwijk
Inleiding. Nabij de reeds eerder beschermde R.K. Kerk van Sint Petrus Banden, monumentnummer 31362, gelegen R.K. PASTORIE, gebouwd in 1859 ..

Koninklijke Verenigde Leder

Almystraat 14
Oisterwijk
Inleiding. In het zuidoostelijke deel van het terrein bevindt zich het oudste gebouw van de fabriek, bestaand uit twee gekoppelde bouwlicha..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)