Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis horend bij het Carmelitessenklooster Blijendaal in Oirschot

Kerkelijk Gebouw

Nieuwstraat 28
5688BE Oirschot
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Huis horend bij het Carmelitessenklooster Blijendaal

Ingevolge Koninklijk Besluit van 9 augustus 1972 nummer 39 betreft bescherming het tot het Carmelitessenklooster Blijendaal behorende, vermoedelijk in oorsprong uit de 17e eeuw daterende HUIS, bestaande uit een oost-westvleugel, afgedekt door een zadeldak en aan de voorzijde voorzien van een topgevel met vlechtingen, waarin ramen met kleine roedenverdeling, voorts een met een zadeldak afgedekte zuidvleugel, voor zover gelegen tussen de Nieuwstraat en de oostzijde van een binnenplaats en een met een klein zadeldak met schild afgedekte noordvleugel, welke eveneens is gelegen tussen de Nieuwstraat en een binnenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31309
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis horend bij het Carmelitessenklooster Blijendaal in Oirschot

Klooster

Nieuwstraat 28
Oirschot
Complex Nieuwstraat 28 Oirschot Inleiding De KLOOSTERKAPEL van het R.K. klooster van de zusters Carmelitessen te Oirschot ligt aan de zuid..

Dorpswoonhuis

Nieuwstraat 21
Oirschot
Inleiding Aan de westelijke zijde van de Nieuwstraat staat, met de rooilijn direct aan de straat, een eenvoudig DORPSWOONHUIS met enkele ec..

Dorpswoonhuis

Nieuwstraat 30
Oirschot
Inleiding Aan de oostelijke zijde van de Nieuwstraat staat, met de rooilijn direct aan de straat, een vrijstaand DORPSWOONHUIS uit omstreek..

R.K. klooster van de zusters Carmelitessen

Nieuwstraat 28
Oirschot
Complex Nieuwstraat 28 Oirschot Inleiding Het aan de westelijke zijde van de Nieuwstraat gelegen R.K. KLOOSTERCOMPLEX van de zusters Carme..

Groot herenhuis met hardstenen waterlijsten

Nieuwstraat 17
Oirschot
Groot herenhuis uit omstreeks 1840, met hardstenen waterlijsten en ingangspartij, parterre gebosseerd, verdieping gladgepleisterd. Daarnaast..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)