Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kerkboog in Nijmegen

Gebouw

Grote Markt 22
6511KA Nijmegen
Gelderland

Bouwjaar: 1542-1545
Architect: Claes die Waele


Beschrijving van Kerkboog

KERKBOOG. Dubbele, overwelfde poortdoorgang in overgangsvormen tussen late gotiek en renaissance gebouwd in 1542-'45 door Claes die Waele als onderdeel van de Lakenhal. Verdieping gebouwd in 1605 in de op Vredeman de Vries geinspireerde renaissancetrant onder zadeldak met aan de Marktzijde een topgevel met in- en uitgezwenkte contouren en rolwerk aan de Kerkhofzijde een trapgevel met natuurstenen banden. Veelhoekige traptoren naast de poortboog aan de kerkzijde. Gerestaureerd in 1886 door Ir Weve en in 1951-'55 door Ir J.G. Deur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31129
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kerkboog in Nijmegen

Pand, dat oudtijds deel uitmaakte van het Gewandhuis en de Lakenhal

Grote Markt 22
Nijmegen
Pand, dat oudtijds deel uitmaakte van het Gewandhuis en de Lakenhal. Laat-middeleeuws pand met aan de Marktzijde een trapgevel en aan de Ker..

Pand, dat oudtijds deel uitmaakte van het Gewandhuis en de Lakenhal.

Grote Markt 23
Nijmegen
Pand, dat oudtijds deel uitmaakte van het Gewandhuis en de Lakenhal. Laat-middeleeuws pand met aan de voorzijde een trapgevel, waarvan het o..

Pand, dat oudtijds deel uitmaakte van de Lakenhal en het Gewandhuis

Grote Markt 24
Nijmegen
Laat-middeleeuws pand, dat oudtijds deel uitmaakte van de Lakenhal en het Gewandhuis. Trapgevel aan de voorzijde, waarvan de pui in hardstee..

Pand, dat oudtijds deel uitmaakte van de Lakenhal en het Gewandhuis

Grote Markt 25
Nijmegen
Laat-middeleeuws PAND, dat oudtijds deel uitmaakte van de Lakenhal en het Gewandhuis. De trapgevel aan de voorzijde is in de 19e eeuw genor..

Pand in neogotische trant

Achter de Hoofdwacht 1
Nijmegen
Laat-middeleeuws PAND, waarvan de voorgevel in het laatste kwart der 19e eeuw vernieuwd is in neo-gotische trant. Aan de achterzijde de oor..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kerkboog in Nijmegen

Foto's (5)