Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tabakspakhuis in Nijkerk

Gebouw

Westkadijk 2
3861MB Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1769 (jaartalankers)


Beschrijving van Tabakspakhuis

Tabakspakhuis, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1769. Hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de achterste de gebogen afdekking van de tuitbekroning behouden heeft. In de voorgevel vensters met oude kozijnen, twee hijsluiken en een overdekte hijsbalk, alsmede twee kleine, ovale vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31024
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tabakspakhuis in Nijkerk

Monumentaal herenhuis, bestaande uit twee parallel lopende vleugels

Kolkstraat 27
Nijkerk
Monumentaal herenhuis, (thans onderdeel van het stadhuis) bestaande uit twee parallel lopende vleugels, waarvan de achterste aan de noordzij..

Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen

Koetsendijk 45
Nijkerk
Dwarshuis uit de vroege 19e eeuw van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen. Gepleisterde midden..

Watertoren

Westkadijk 7
Nijkerk
Inleiding In schoon metselwerk opgetrokken WATERTOREN, in 1898 gebouwd naar een ontwerp van F.A. DE JONGH onder invloed van de Chaletstijl ..

"Amsterdams" koopmanshuis met wijnkelders en enkele 17de en 18de eeuwse bijgebouwen (tabakspakhuis, schipperswoninkjes en bakhuisje) - Het woonhuis he ..

Kolkstraat 8
Nijkerk
Diep pand (XVIII) op L-vormige, gerende plattegrond. Hoog, omlopende schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Aan de ..

Woonhuis bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorstenen geflankeerd worden

Nieuwstraat 22
Nijkerk
Woonhuis uit het midden van de 19e eeuw, bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tabakspakhuis in Nijkerk

Foto's (2)