Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking in Nijkerk

Woonhuis

Verlaat 1
3861AA Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking

Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een vroeg 19e eeuwse puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking. Deuromlijsting door pilasters met hoofdgestel; bovenlicht. Zoldervenster met luiken, waarboven hijsbalk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31023
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking in Nijkerk

Tabakspakhuis

Catharinastraat
Nijkerk
Op de hoek van het L-vormige straatje, schuin tegenover het pand Catharinastraat 1, een hoog tabakspakhuis (ca. 1800 ?) met overdekte hijsba..

Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton

Catharinastraat 1
Nijkerk
Herenhuis (XIXc) van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton. Eenvoudige deuromlijsting met ge..

IJzeren balustrade

Balustrade Catharinastraat
Nijkerk
Aan de oostzijde van de Catharinastraat, langs de zijmuur van Langestraat 20, een ijzeren balustrade (XVIII ?) als afscheiding langs de beek..

Statig herenhuis

Langestraat 20
Nijkerk
Statig herenhuis, midden 19e eeuw, ter breedte van vijf vensterassen, met verdieping en tentdak, waarop topschoorsteen. Eenvoudige deuromlij..

Linker gedeelte van woonhuis

Langestraat 8
Nijkerk
Linker gedeelte van een groot, laat-middeleeuws woonhuis onder een hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de westelijke een zware topschoo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking in Nijkerk

Foto's (2)