Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking in Nijkerk

Woonhuis

Venestraat 60
3861BZ Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1784


Beschrijving van Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking

Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking. De deur is gevat binnen een dubbele omlijsting, waarin ook de deur van het belendende pand is opgenomen. In de gebeeldhouwde neuten der pilasters gedateerd: 1784. Oorspronkelijk bezat de gevel een zoldervensters, waarvan de strek bewaard is, maar dat door twee vensters met zesruitsschuiframen vervangen is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31020
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking in Nijkerk

Pand onder zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd en aan de achterzijde tegen een puntgevel

Venestraat 58
Nijkerk
Pand onder zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd en aan de achterzijde tegen een puntgevel. Voorgevel met vlechtingen, afgeknot en door een l..

Voornaam woonhuis

Venestraat 37
Nijkerk
Voornaam woonhuis, vermoedelijk 17e eeuws, ter breedte van zeven vensterassen, met verdieping en schilddak. De voorgevel heeft een 19e eeuws..

Rechter gedeelte van een woonhuis van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 20
Nijkerk
Rechter gedeelte van een in oorsprong waarschijnlijk 16e eeuws woonhuis van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels. De gepleister..

Linker gedeelte van een woonhuis van begane-grond met hoog, dwars zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 18
Nijkerk
Linker gedeelte van een vermoedelijk 16e eeuws woonhuis van begane-grond met hoog, dwars zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting met geca..

Groot middeleeuws pand onder zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 16
Nijkerk
Groot middeleeuws pand onder zadeldak tussen puntgevels. In 1731 ingericht tot tabakspakhuis, waarbij de voorgevel en de noorderzijgevel wer..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking in Nijkerk

Foto's (1)