Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voornaam woonhuis in Nijkerk

Woonhuis

Venestraat 37
3861BW Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: vermoedelijk 17e eeuw


Beschrijving van Voornaam woonhuis

Voornaam woonhuis, vermoedelijk 17e eeuws, ter breedte van zeven vensterassen, met verdieping en schilddak. De voorgevel heeft een 19e eeuws karakter; aan de achterzijde een waarschijnlijk 19e eeuwse vleugel, parallel aan het oudere deel en eveneens onder een schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31015
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voornaam woonhuis in Nijkerk

Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking

Venestraat 60
Nijkerk
Pand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitvormige bekroning met licht gebogen afdekking. De deur is geva..

Pand onder zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd en aan de achterzijde tegen een puntgevel

Venestraat 58
Nijkerk
Pand onder zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd en aan de achterzijde tegen een puntgevel. Voorgevel met vlechtingen, afgeknot en door een l..

Rechter gedeelte van een woonhuis van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 20
Nijkerk
Rechter gedeelte van een in oorsprong waarschijnlijk 16e eeuws woonhuis van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels. De gepleister..

Linker gedeelte van een woonhuis van begane-grond met hoog, dwars zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 18
Nijkerk
Linker gedeelte van een vermoedelijk 16e eeuws woonhuis van begane-grond met hoog, dwars zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting met geca..

Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten

Holkerstraat 12
Nijkerk
Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten,..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voornaam woonhuis in Nijkerk

Foto's (1)