Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 'Klein Ehrental' in Nijkerk

Boerderij

Slichtenhorsterweg 71
3862NP Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1676


Beschrijving van Hoeve 'Klein Ehrental'

Hoeve "Klein Ehrental". Landschappelijk fraai gesitueerde boerderij, blijkens een gedateerde balk in de deel uit 1676. De voorgevel heeft een vroeg 19e eeuws karakter met vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Mooi, rieten wolfdak. Links een aardig bakhuis onder pannen zadeldak en met een venster met tweelichtskozijn en luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31013
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 'Klein Ehrental' in Nijkerk

Hoeve 'Ehrental'

Slichtenhorsterweg 69
Nijkerk
Hoeve "Ehrental". Goed bewaarde 17e eeuwse HOFSTEDE, gelegen in mooie, houtrijke omgeving. Het door een pannen wolfdak gedekte woongedeelte ..

De Neude: landhuis

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving Het LANDHUIS(1) heeft een L-vormige plattegrond. Het langwerpige hoofdvolume is evenwijdig aan de Slichtenhorsterweg gesitueer..

De Neude: koetshuis

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving Rechts achter het hoofdgebouw staat een langwerpig KOETSHUIS annex GARAGE (2) met de korte zijde naar het pad, haaks op het ho..

De Neude: paardenstal

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving PAARDENSTAL(3) gebouwd op een nagenoeg vierkante plattegrond onder een tentdak bekroond door een lantaarn met een koperen spit..

De Neude: twee hekpijlers

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving Twee HEKPIJLERS(4) uit ca.1927 opgetrokken in baksteen met in iedere zijde een paneel. Iedere kolom wordt afgesloten door een ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 'Klein Ehrental' in Nijkerk

Foto's (1)