Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 'Bouwman' in Nijkerk

Boerderij

Slichtenhorsterweg 67
3862NP Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hoeve 'Bouwman'

Hoeve "Bouwman". Goed bewaarde 18e eeuwse boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel vlechtingen en vensters met luiken en kleine roedenverdeling in de schuiframen. Achtergevel deel vernieuwd in 1884. Links een bakhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31010
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 'Bouwman' in Nijkerk

Hoeve 'Westphalingsgoed'

Slichtenhorsterweg 57
Nijkerk
Hoeve "Westphalingsgoed". Goed bewaarde boerderij onder pannen wolfdak, dat aan de voorzijde een bewerkte daklijst bezit. In de geel gepleis..

Hoeve 'Bramengoed'

Slichtenhorsterweg 28
Nijkerk
Hoeve "Bramengoed". Boerderij met gaaf bewaard bouwlichaam, in oorsprong wellicht 18 eeuws. Hoog, rieten wolfdak. Links een in XIX A aangebo..

Hoeve 'Ehrental'

Slichtenhorsterweg 69
Nijkerk
Hoeve "Ehrental". Goed bewaarde 17e eeuwse HOFSTEDE, gelegen in mooie, houtrijke omgeving. Het door een pannen wolfdak gedekte woongedeelte ..

Hoeve 'Klein Ehrental'

Slichtenhorsterweg 71
Nijkerk
Hoeve "Klein Ehrental". Landschappelijk fraai gesitueerde boerderij, blijkens een gedateerde balk in de deel uit 1676. De voorgevel heeft ee..

De Neude: landhuis

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving Het LANDHUIS(1) heeft een L-vormige plattegrond. Het langwerpige hoofdvolume is evenwijdig aan de Slichtenhorsterweg gesitueer..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 'Bouwman' in Nijkerk

Foto's (2)