Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel in Nijkerk

Woonhuis

Oosterstraat 18
3861BJ Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1776


Beschrijving van Pand met klokgevel

Pand met klokgevel, gedateerd 1776. De geveltop heeft natuurstenen contourbanden, gebeeldhouwde hoekvoluten en een segmentvormige, geprofileerde bekroning met kuifstuk en jaartal, alles in Lodewijk XV-vormen. Deuromlijsting met verdiepte pilasters op gebeeldhouwde neuten en hoofdgestel. In de zolderverdieping een hijsvenster met luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31005
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel in Nijkerk

Tabakspakhuis met hoge puntgevel, waarop gebogen topafdekking

Frieswijkstraat 2
Nijkerk
Tabakspakhuis (XVIIId ?) met hoge puntgevel, waarop gebogen topafdekking. Oude hijsluiken en hijsbalk. Het pand draagt een zadeldak en heeft..

Hoekhuis onder schilddak met lijstgevels en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel

Langestraat 43
Nijkerk
HOEKHUIS onder schilddak uit omstreeks 1800 met lijstgevels en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel. Rechts een zijvleugel, waarvan het..

Dwarshuis

Langestraat 41
Nijkerk
Laat-middeleeuws DWARSHUIS tegen hoog zadeldak, dat een de westzijde aansluit tegen een puntgevel. Eenvoudige deuromlijsting en vensters met..

Klein dwarshuis

Langestraat 39
Nijkerk
Klein DWARSHUIS, eerste kwart 19e eeuw, met hoog zadeldak, eenvoudige deuromlijsting met bovenlicht en venster met luiken en vijftienruitssc..

Herenhuis

Langestraat 32
Nijkerk
Statige gevel van een herenhuis uit het eerste kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige bakstenen lijstgeve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met klokgevel in Nijkerk

Foto's (2)