Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis in Nijkerk

Woonhuis

Langestraat 32
3861BN Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis

Statige gevel van een herenhuis uit het eerste kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige bakstenen lijstgevel bezit een verzorgde deuromlijsting met een hoofdgestel, dat gedragen wordt door gesneden palmetconsoles, en rijk snijwerk heeft. Gesneden bovenlicht; hardstenen stoep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31003
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis in Nijkerk

Pand onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heef ..

Langestraat 33
Nijkerk
Pand uit de 16e of 17e eeuw onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pa..

Klein dwarshuis

Langestraat 39
Nijkerk
Klein DWARSHUIS, eerste kwart 19e eeuw, met hoog zadeldak, eenvoudige deuromlijsting met bovenlicht en venster met luiken en vijftienruitssc..

Dwarshuis

Langestraat 41
Nijkerk
Laat-middeleeuws DWARSHUIS tegen hoog zadeldak, dat een de westzijde aansluit tegen een puntgevel. Eenvoudige deuromlijsting en vensters met..

Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton

Catharinastraat 1
Nijkerk
Herenhuis (XIXc) van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton. Eenvoudige deuromlijsting met ge..

'Delenhuis'

Langestraat 37
Nijkerk
"Delenhuis". Monumentaal patriciershuis, blijkens een gesneden jaartal in de middenpartij uit 1707. Pand met hoog zadeldak, bekroond door ho..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)