Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis in Nijkerk

Woonhuis

Langestraat 41
3861BM Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Dwarshuis

Laat-middeleeuws DWARSHUIS tegen hoog zadeldak, dat een de westzijde aansluit tegen een puntgevel. Eenvoudige deuromlijsting en vensters met luiken en vijftienruitsschuiframen uit het eerste kwart der 19e eeuw. Onder een dak met het buurnummer 39. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30998
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis in Nijkerk

Klein dwarshuis

Langestraat 39
Nijkerk
Klein DWARSHUIS, eerste kwart 19e eeuw, met hoog zadeldak, eenvoudige deuromlijsting met bovenlicht en venster met luiken en vijftienruitssc..

Hoekhuis onder schilddak met lijstgevels en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel

Langestraat 43
Nijkerk
HOEKHUIS onder schilddak uit omstreeks 1800 met lijstgevels en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel. Rechts een zijvleugel, waarvan het..

'Delenhuis'

Langestraat 37
Nijkerk
"Delenhuis". Monumentaal patriciershuis, blijkens een gesneden jaartal in de middenpartij uit 1707. Pand met hoog zadeldak, bekroond door ho..

Herenhuis

Langestraat 32
Nijkerk
Statige gevel van een herenhuis uit het eerste kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige bakstenen lijstgeve..

Pand onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heef ..

Langestraat 33
Nijkerk
Pand uit de 16e of 17e eeuw onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarshuis in Nijkerk

Foto's (1)