Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein dwarshuis in Nijkerk

Woonhuis

Langestraat 39
3861BM Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Klein dwarshuis

Klein DWARSHUIS, eerste kwart 19e eeuw, met hoog zadeldak, eenvoudige deuromlijsting met bovenlicht en venster met luiken en vijftienruitsschuifraam. Onder een dak met het buurnummer 41. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30997
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein dwarshuis in Nijkerk

Dwarshuis

Langestraat 41
Nijkerk
Laat-middeleeuws DWARSHUIS tegen hoog zadeldak, dat een de westzijde aansluit tegen een puntgevel. Eenvoudige deuromlijsting en vensters met..

Hoekhuis onder schilddak met lijstgevels en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel

Langestraat 43
Nijkerk
HOEKHUIS onder schilddak uit omstreeks 1800 met lijstgevels en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel. Rechts een zijvleugel, waarvan het..

'Delenhuis'

Langestraat 37
Nijkerk
"Delenhuis". Monumentaal patriciershuis, blijkens een gesneden jaartal in de middenpartij uit 1707. Pand met hoog zadeldak, bekroond door ho..

Herenhuis

Langestraat 32
Nijkerk
Statige gevel van een herenhuis uit het eerste kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige bakstenen lijstgeve..

Pand onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heef ..

Langestraat 33
Nijkerk
Pand uit de 16e of 17e eeuw onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)