Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heeft in Nijkerk

Woonhuis

Langestraat 33
3861BM Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 16e of 17e eeuw


Beschrijving van Pand onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heeft

Pand uit de 16e of 17e eeuw onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heeft. Gesneden deur XIXa, waarvan de in de Voorlopige Lijst nog vermelde omlijsting bij een modernisering is verwijderd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30994
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde lijstgevel, die echter twee ankers uit de bouwtijd van het pand in de bovenhoeken bewaard heeft in Nijkerk

Herenhuis

Langestraat 32
Nijkerk
Statige gevel van een herenhuis uit het eerste kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige bakstenen lijstgeve..

'Delenhuis'

Langestraat 37
Nijkerk
"Delenhuis". Monumentaal patriciershuis, blijkens een gesneden jaartal in de middenpartij uit 1707. Pand met hoog zadeldak, bekroond door ho..

Statig herenhuis

Langestraat 20
Nijkerk
Statig herenhuis, midden 19e eeuw, ter breedte van vijf vensterassen, met verdieping en tentdak, waarop topschoorsteen. Eenvoudige deuromlij..

Ten dele over de beek gebouwd pand met gepleisterde gevel

Langestraat 23
Nijkerk
Een ten dele over de beek gebouwd pand met gepleisterde gevel. Middeleeuws. 18e eeuwse deuromlijsting met fraai Lod. XVI bovenlicht.

Klein dwarshuis

Langestraat 39
Nijkerk
Klein DWARSHUIS, eerste kwart 19e eeuw, met hoog zadeldak, eenvoudige deuromlijsting met bovenlicht en venster met luiken en vijftienruitssc..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)