Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monumentaal herenhuis, bestaande uit twee parallel lopende vleugels in Nijkerk

Woonhuis

Kolkstraat 27
3861AK Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: vermoedelijk 1743


Beschrijving van Monumentaal herenhuis, bestaande uit twee parallel lopende vleugels

Monumentaal herenhuis, (thans onderdeel van het stadhuis) bestaande uit twee parallel lopende vleugels, waarvan de achterste aan de noordzijde verder uitspringt dan de voorste en driezijdig gesloten is. Voorste vleugel, vermoedelijk 1743. Achterste vleugel, 1770-1772, door architect Bolten. Beide vleugels hebben hoge schilddaken met hoekschoorstenen, die kappen met windvanen dragen. De eenvoudige lijstgevels hebben vensters met twaalf- en vijftienruitsschuiframen. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel. In de raadszaal, geschilderd behang door Cornelis van Leeuwen, 1773. Trap met eiken balusters; rococoschouw met grauwtje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30990
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Monumentaal herenhuis, bestaande uit twee parallel lopende vleugels in Nijkerk

Tabakspakhuis

Westkadijk 2
Nijkerk
Tabakspakhuis, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1769. Hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de achterste de gebogen afdekking ..

Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen

Koetsendijk 45
Nijkerk
Dwarshuis uit de vroege 19e eeuw van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen. Gepleisterde midden..

Watertoren

Westkadijk 7
Nijkerk
Inleiding In schoon metselwerk opgetrokken WATERTOREN, in 1898 gebouwd naar een ontwerp van F.A. DE JONGH onder invloed van de Chaletstijl ..

"Amsterdams" koopmanshuis met wijnkelders en enkele 17de en 18de eeuwse bijgebouwen (tabakspakhuis, schipperswoninkjes en bakhuisje) - Het woonhuis he ..

Kolkstraat 8
Nijkerk
Diep pand (XVIII) op L-vormige, gerende plattegrond. Hoog, omlopende schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Aan de ..

Woonhuis bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorstenen geflankeerd worden

Nieuwstraat 22
Nijkerk
Woonhuis uit het midden van de 19e eeuw, bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Monumentaal herenhuis, bestaande uit twee parallel lopende vleugels in Nijkerk

Foto's (3)