Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen in Nijkerk

Woonhuis

Koetsendijk 45
3861AG Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen

Dwarshuis uit de vroege 19e eeuw van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen. Gepleisterde middenpartij met hardstenen plint, gecanneleerde pilasters en boven de deur en vensters gesneden versieringen, resp. een bijenkorf en festoenen in Empirevormen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30988
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen in Nijkerk

"Amsterdams" koopmanshuis met wijnkelders en enkele 17de en 18de eeuwse bijgebouwen (tabakspakhuis, schipperswoninkjes en bakhuisje) - Het woonhuis he ..

Kolkstraat 8
Nijkerk
Diep pand (XVIII) op L-vormige, gerende plattegrond. Hoog, omlopende schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Aan de ..

Woonhuis bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorstenen geflankeerd worden

Nieuwstraat 22
Nijkerk
Woonhuis uit het midden van de 19e eeuw, bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorst..

Tabakspakhuis

Westkadijk 2
Nijkerk
Tabakspakhuis, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1769. Hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de achterste de gebogen afdekking ..

Monumentaal herenhuis, bestaande uit twee parallel lopende vleugels

Kolkstraat 27
Nijkerk
Monumentaal herenhuis, (thans onderdeel van het stadhuis) bestaande uit twee parallel lopende vleugels, waarvan de achterste aan de noordzij..

Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking

Verlaat 1
Nijkerk
Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een vroeg 19e eeuwse puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels, die topschoorstenen met kappen dragen in Nijkerk

Foto's (2)