Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten in Nijkerk

Woonhuis

Holkerstraat 12
3861CE Nijkerk
Gelderland


Beschrijving van Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten

Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten, Lodewijk XIV. Deuromlijsting met pilasters, die Lodewijk XIV-snijwerk vertonen. Deur met liggende kussenpanelen en bovenlicht, waarin een gietijzeren levensboom. In de vensters 19e eeuwse schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30985
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten in Nijkerk

Gaaf bewaard, deftig herenhuis met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen

Holkerstraat 4
Nijkerk
Gaaf bewaard, deftig herenhuis uit het eind van de 18e eeuw, met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen. De eenvo..

Grote Kerk

Holkerstraat 1
Nijkerk
Ned.Herv.Kerk. Monumentale en goed bewaarde laatgotische kerk. Driebeukig, pseudobasilicaal schip met zesdelige kruisribgewelven over de mid..

Groot middeleeuws pand onder zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 16
Nijkerk
Groot middeleeuws pand onder zadeldak tussen puntgevels. In 1731 ingericht tot tabakspakhuis, waarbij de voorgevel en de noorderzijgevel wer..

Rechter gedeelte van een woonhuis van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 20
Nijkerk
Rechter gedeelte van een in oorsprong waarschijnlijk 16e eeuws woonhuis van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels. De gepleister..

Linker gedeelte van een woonhuis van begane-grond met hoog, dwars zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 18
Nijkerk
Linker gedeelte van een vermoedelijk 16e eeuws woonhuis van begane-grond met hoog, dwars zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting met geca..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten in Nijkerk

Foto's (1)