Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gaaf bewaard, deftig herenhuis met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen in Nijkerk

Woonhuis

Holkerstraat 4
3861CE Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: eind 18e eeuw


Beschrijving van Gaaf bewaard, deftig herenhuis met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen

Gaaf bewaard, deftig herenhuis uit het eind van de 18e eeuw, met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen. De eenvoudige, van fraai metselwerk opgetrokken gevel heeft een rijk gesneden kroonlijst met zes paren gesneden palmetconsoles. Hardstenen plint, deuromlijsting met gesneden gecanneleerde Ionische pilasters met hoofdgestel. Gesneden deur uit de bouwtijd, waarboven eenvoudige Lodewijk XVI-bovenlicht. Vensters met 19e eeuwse, zesdelige schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30984
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gaaf bewaard, deftig herenhuis met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen in Nijkerk

Grote Kerk

Holkerstraat 1
Nijkerk
Ned.Herv.Kerk. Monumentale en goed bewaarde laatgotische kerk. Driebeukig, pseudobasilicaal schip met zesdelige kruisribgewelven over de mid..

Pand op de hoek van de Kerkstraat met een zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen

Langestraat 2
Nijkerk
Pand op de hoek van de Kerkstraat met een zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. De voorgevel heeft een toppilaster met sieranker, als..

Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten

Holkerstraat 12
Nijkerk
Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten,..

Herenhuis met verdieping en schilddak

Langestraat 9
Nijkerk
Herenhuis uit het derde kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak. De eenvoudige, bakstenen lijstgevel heeft een deuromlijsting met ..

Groot middeleeuws pand onder zadeldak tussen puntgevels

Venestraat 16
Nijkerk
Groot middeleeuws pand onder zadeldak tussen puntgevels. In 1731 ingericht tot tabakspakhuis, waarbij de voorgevel en de noorderzijgevel wer..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gaaf bewaard, deftig herenhuis met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen in Nijkerk

Foto's (2)