Meer dan 63.000 rijksmonumenten


IJzeren balustrade in Nijkerk

Overig

Balustrade Catharinastraat
3860AA Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van IJzeren balustrade

Aan de oostzijde van de Catharinastraat, langs de zijmuur van Langestraat 20, een ijzeren balustrade (XVIII ?) als afscheiding langs de beek, die bereikbaar is via een stenen trap met balustrade voor het pand Langstraat 20. Eveneens de kaden met toebehoren van de beekloop tussen Kolkstraat en de Koetsendijk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30979
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van IJzeren balustrade in Nijkerk

Statig herenhuis

Langestraat 20
Nijkerk
Statig herenhuis, midden 19e eeuw, ter breedte van vijf vensterassen, met verdieping en tentdak, waarop topschoorsteen. Eenvoudige deuromlij..

Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton

Catharinastraat 1
Nijkerk
Herenhuis (XIXc) van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton. Eenvoudige deuromlijsting met ge..

Tabakspakhuis

Catharinastraat
Nijkerk
Op de hoek van het L-vormige straatje, schuin tegenover het pand Catharinastraat 1, een hoog tabakspakhuis (ca. 1800 ?) met overdekte hijsba..

Ten dele over de beek gebouwd pand met gepleisterde gevel

Langestraat 23
Nijkerk
Een ten dele over de beek gebouwd pand met gepleisterde gevel. Middeleeuws. 18e eeuwse deuromlijsting met fraai Lod. XVI bovenlicht.

Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking

Verlaat 1
Nijkerk
Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een vroeg 19e eeuwse puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afde..

Kaart & Routeplanner

Route naar IJzeren balustrade in Nijkerk

Foto's (1)