Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tabakspakhuis in Nijkerk

Gebouw

Catharinastraat
3860AA Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Tabakspakhuis

Op de hoek van het L-vormige straatje, schuin tegenover het pand Catharinastraat 1, een hoog tabakspakhuis (ca. 1800 ?) met overdekte hijsbalk en puntgevel met rollaag, bekroond door een tuit met gebogen frontonafdekking. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30978
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tabakspakhuis in Nijkerk

Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking

Verlaat 1
Nijkerk
Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een vroeg 19e eeuwse puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afde..

IJzeren balustrade

Balustrade Catharinastraat
Nijkerk
Aan de oostzijde van de Catharinastraat, langs de zijmuur van Langestraat 20, een ijzeren balustrade (XVIII ?) als afscheiding langs de beek..

Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton

Catharinastraat 1
Nijkerk
Herenhuis (XIXc) van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton. Eenvoudige deuromlijsting met ge..

Statig herenhuis

Langestraat 20
Nijkerk
Statig herenhuis, midden 19e eeuw, ter breedte van vijf vensterassen, met verdieping en tentdak, waarop topschoorsteen. Eenvoudige deuromlij..

Rechter gedeelte van woonhuis

Langestraat 10
Nijkerk
Rechter gedeelte van een groot, laat-middeleeuws woonhuis onder een hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de oostelijke een muizetandlijs..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tabakspakhuis in Nijkerk

Foto's (1)