Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton in Nijkerk

Woonhuis

Catharinastraat 1
3861BP Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1754 (sluitsteen)


Beschrijving van Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton

Herenhuis (XIXc) van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton. Eenvoudige deuromlijsting met gesneden consoles onder het hoofdgestel en bovenlicht uit de bouwtijd. Rechts boog van de beekoverkluizing met gebeeldhouwde sluitsteen 1754. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30977
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis van begane-grond en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met zijstukken en fronton in Nijkerk

IJzeren balustrade

Balustrade Catharinastraat
Nijkerk
Aan de oostzijde van de Catharinastraat, langs de zijmuur van Langestraat 20, een ijzeren balustrade (XVIII ?) als afscheiding langs de beek..

Statig herenhuis

Langestraat 20
Nijkerk
Statig herenhuis, midden 19e eeuw, ter breedte van vijf vensterassen, met verdieping en tentdak, waarop topschoorsteen. Eenvoudige deuromlij..

Tabakspakhuis

Catharinastraat
Nijkerk
Op de hoek van het L-vormige straatje, schuin tegenover het pand Catharinastraat 1, een hoog tabakspakhuis (ca. 1800 ?) met overdekte hijsba..

Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afdekking

Verlaat 1
Nijkerk
Hoekpand onder zadeldak met aan de voorzijde een vroeg 19e eeuwse puntgevel met vlechtingen en tuitbekroning met geprofileerde, gebogen afde..

Ten dele over de beek gebouwd pand met gepleisterde gevel

Langestraat 23
Nijkerk
Een ten dele over de beek gebouwd pand met gepleisterde gevel. Middeleeuws. 18e eeuwse deuromlijsting met fraai Lod. XVI bovenlicht.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)