Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 'Beekmansgoed' in Nijkerk

Boerderij

Bunschoterweg 38
3861ML Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoeve 'Beekmansgoed'

Hoeve onder wolfdak; 17e eeuw, dat over het woongedeelte met riet en over de vernieuwde stal met pannen is gedekt. De gepleisterde voorgevel heeft vensters met luiken en schuiframen met een kleine roedenverdeling. Links een haaks op het woonhuis gebouwde opkamer onder pannen zadeldak tussen puntgevels. In de voorgevel van deze opkamer een venster met twaalfruitsschuiframen; in de zijgevel twee tweelichtskozijnen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30976
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 'Beekmansgoed' in Nijkerk

Boerderij

Bunschoterweg 32
Nijkerk
BOERDERIJ, blijkens een jaartalsteentje boven de getoogde en geblokte inrijpoort van de stal uit 1778. Het woongedeelte met puntgevel, bekro..

"Sluishuis van het Ampt van Neijkerk"

Arkersluisweg 31
Nijkerk
"Sluishuis van het Ampt van Neijkerk". Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak, XVIIIc. Deuromlijsting met pilasters op hardstenen bas..

Hoeve 'Fratersgoed'

Bunschoterweg 16
Nijkerk
Hoeve "Fratersgoed". 17e eeuwse boerderij onder hoog, rieten wolfdak. De voorgevel heeft vlechtingen, sierankers (XVII), vensters met negenr..

Huize de Brink

Brink 42
Nijkerk
Deftig herenhuis (XIXa) op rechthoekige plattegrond met omlopend schilddak, waarin dakvensters met frontons. Bakstenen lijstgevel met, in de..

Voornaam woonhuis

Venestraat 37
Nijkerk
Voornaam woonhuis, vermoedelijk 17e eeuws, ter breedte van zeven vensterassen, met verdieping en schilddak. De voorgevel heeft een 19e eeuws..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 'Beekmansgoed' in Nijkerk

Foto's (3)