Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in Nijkerk

Boerderij

Bunschoterweg 32
3861PG Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1778 / 1808


Beschrijving van Boerderij

BOERDERIJ, blijkens een jaartalsteentje boven de getoogde en geblokte inrijpoort van de stal uit 1778. Het woongedeelte met puntgevel, bekroond door een opzetstuk met gebogen fronton, heeft een deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. In de basementjes der pilasters: anno 1808. Gestoken deurkalf en eenvoudig bovenlicht. Rechts een zomerhuis onder zadeldak, thans als woning in gebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30975
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in Nijkerk

Hoeve 'Beekmansgoed'

Bunschoterweg 38
Nijkerk
Hoeve onder wolfdak; 17e eeuw, dat over het woongedeelte met riet en over de vernieuwde stal met pannen is gedekt. De gepleisterde voorgevel..

Hoeve 'Fratersgoed'

Bunschoterweg 16
Nijkerk
Hoeve "Fratersgoed". 17e eeuwse boerderij onder hoog, rieten wolfdak. De voorgevel heeft vlechtingen, sierankers (XVII), vensters met negenr..

"Sluishuis van het Ampt van Neijkerk"

Arkersluisweg 31
Nijkerk
"Sluishuis van het Ampt van Neijkerk". Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak, XVIIIc. Deuromlijsting met pilasters op hardstenen bas..

Huize de Brink

Brink 42
Nijkerk
Deftig herenhuis (XIXa) op rechthoekige plattegrond met omlopend schilddak, waarin dakvensters met frontons. Bakstenen lijstgevel met, in de..

Voornaam woonhuis

Venestraat 37
Nijkerk
Voornaam woonhuis, vermoedelijk 17e eeuws, ter breedte van zeven vensterassen, met verdieping en schilddak. De voorgevel heeft een 19e eeuws..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij in Nijkerk