Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize de Brink in Nijkerk

Woonhuis

Brink 42
3861VB Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Huize de Brink

Deftig herenhuis (XIXa) op rechthoekige plattegrond met omlopend schilddak, waarin dakvensters met frontons. Bakstenen lijstgevel met, in de fa├žade vensters met zesruitsschuiframen, waarvan de middenstijlen gegroefd zijn. Eenvoudige deur met pilasteromlijsting uit de bouwtijd. Links een koetshuis uit dezelfde tijd als het huis. Eenvoudige hekposten. Het huis wordt omgeven door een tuin met oud geboomte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30973
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize de Brink in Nijkerk

Pand met hoge puntgevel met vlechtingen en gebogen topafdekking

Holkerstraat 25
Nijkerk
Pand met hoge puntgevel (XVIIId ?) met vlechtingen en gebogen topafdekking. In de verdieping en zolderverdieping vensters met zestienruitssc..

Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten

Holkerstraat 12
Nijkerk
Pand met gaaf bewaarde, bakstenen topgevel met ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwd fronton met schelpversiering en natuurstenen hoekvoluten,..

Grote Kerk

Holkerstraat 1
Nijkerk
Ned.Herv.Kerk. Monumentale en goed bewaarde laatgotische kerk. Driebeukig, pseudobasilicaal schip met zesdelige kruisribgewelven over de mid..

Woonhuis bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorstenen geflankeerd worden

Nieuwstraat 22
Nijkerk
Woonhuis uit het midden van de 19e eeuw, bestaande uit twee parallel lopende vleugels onder zadeldaken, die elk door puntgevels met schoorst..

Gaaf bewaard, deftig herenhuis met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen

Holkerstraat 4
Nijkerk
Gaaf bewaard, deftig herenhuis uit het eind van de 18e eeuw, met verdieping en dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen met kappen. De eenvo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)