Meer dan 63.000 rijksmonumenten


'De Ahof' in Nijkerk

Boerderij

Appelsestraat 25
3862PG Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van 'De Ahof'

"de Ahof". Hoeve, 18e eeuw, onder rieten wolfdak met in 1852 vernieuwde deel. Vensters met kleine roedenverdeling in de ramen en luiken; opkamer en in de top een half-kruiskozijn. Bakhuis en wagenschuur. (een tweede wagenschuur en drie roedenbergen zijn gesloopt) (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30965
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 'De Ahof' in Nijkerk

Hallehuisboerderij 'De Plas'

Appelsestraat 27
Nijkerk
Omschrijving HALLEHUISBOERDERIJ met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een met riet gedekt afgewolfd zad..

De Plas: bakhuisje

Appelsestraat 27
Nijkerk
Omschrijving BAKHUISJE met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met rode oud Hollandse..

De Plas: schuur tegenover de achtergevel van de boerderij

Appelsestraat 27
Nijkerk
Omschrijving De SCHUUR bevindt zich tegenover de achtergevel van de boerderij. Centraal in de afgewolfde VOORGEVEL bevindt zich een dubbele..

Boerderij 'Groot Proevegoed'

Appelsestraat 42
Nijkerk
Boerderij "Groot Proevegoed". Hoeve, 18e eeuw, onder rieten wolfdak. Het woongedeelte heeft een opkamer en vensters met goede roedenverdelin..

Jachthuis

Akkerweg 12
Nijkerk
Inleiding In het bos gelegen uit het derde kwart van de negentiende eeuw daterend JACHTHUIS, behorende tot het landgoed Appel. Het jachthui..

Kaart & Routeplanner

Route naar 'De Ahof' in Nijkerk

Foto's (3)