Meer dan 63.000 rijksmonumenten


PKN in Elspeet

Kerkelijk Gebouw

Nunspeterweg 5
8075AA Elspeet (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw


Beschrijving van PKN

Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische, eenbeukige dorpskerk, waarvan het schip in de 19e en 20e eeuw geheel verbouwd en uitgebreid is in quasi gotische stijl. Driezijdig gesloten, gepleisterd koor (XV) met op de makelaar een smeedijzeren kruis, gedateerd 1727. De kerk bezit o.a.: een kansel, fragmenten van banken en twee kaarsenkronen, alle uit de 17e eeuw, alsmede een grafzerk uit 1612. De toren is een sober bakstenen bouwwerk, dat met zijn rechthoekige en half-rond gesloten spaarvelden de indruk wekt uit omstreeks 1800 te dateren, hoewel de kern mogelijk ouder is. In de toren een luidklok van Henricus Meurs, 1612, en twee klokken van Francois Hemony, 1659. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30847
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van PKN in Elspeet

Oude School

Nunspeterweg 12
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Rechthoekig gebouw, onder schilddak met geschulpte daklijst. Tegen de gewitte muren gemetselde dammen. Rondboogvensters met houten harnassen..

PKN: pastorie

Nunspeterweg 4
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Ned. Herv. Pastorie. Op een belangrijke plaats in het dorpsgezicht gelegen deftig herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Gedateerd ..

Nederlands hervormde kerk: pastorie: tuinkoepel

Nunspeterweg 4
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
In de tuin een bakstenen tuinkoepel met in de vensters zesruitsschuiframen.

Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woongedeelte onder rieten schilddak en deel onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Staverdenseweg 3
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woongedeelte onder rieten schilddak en deel onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voor..

Jachinschool

Ds. Kalshovenweg 15
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Inleiding Betonnen SCHOOLGEBOUW 'Jachin' met bakstenen ERFAFSCHEIDING gebouwd in 1954 voor de Lagere School in opdracht van de Hervormde Ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)