Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met ingezwenkte voorgevel, afgedekte door een houten kroonlijst en versierd met 18e-eeuwse zijvoluten in Numansdorp

Gebouw

Voorstraat 24
3281AV Numansdorp (gemeente Cromstrijen)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huis met ingezwenkte voorgevel, afgedekte door een houten kroonlijst en versierd met 18e-eeuwse zijvoluten

Huis met ingezwenkte voorgevel, afgedekte door een houten kroonlijst, eerste helft 19e eeuw, en versierd met 18e eeuwse zijvoluten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30836
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met ingezwenkte voorgevel, afgedekte door een houten kroonlijst en versierd met 18e-eeuwse zijvoluten in Numansdorp

Pand met verdieping en schilddak

Voorstraat 30
Numansdorp (Gemeente Cromstrijen)
PAND met verdieping en schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel en gesneden kalf. Vensters met zesruitsschuiframen. Twee dakkapellen. De me..

Nederlands Hervormde Kerk

Torenstraat 18
Numansdorp (Gemeente Cromstrijen)
Ned.Herv.Kerk. Zaalkerk uit 1653 met driezijdige sluiting en houten tongewelf met trekbalken; uitwendig geleed door pilasters tussen de rond..

Waterschapshuis

Schuringsedijk 2
Numansdorp (Gemeente Cromstrijen)
Waterschapshuis. Gepleisterd gebouw, omstreeks 1860, met verdieping en attiek. Boogvensters. Stoephek. Koetshuis met getoogde inrijpoorten, ..

Landzigt / Landzicht

Burg de Zeeuwstraat 52A
Numansdorp (Gemeente Cromstrijen)
Inleiding INCOMPLETE MOLEN. De ronde stenen molen met de naam 'Landzicht' is in 1856 gebouwd als korenmolen. De molen is omstreeks 1958 ..

Cornelia's Hoeve

Middelsluissedijk OZ 11
Numansdorp (Gemeente Cromstrijen)
"Cornelia's Hoeve". Grote, goed bewaarde boerderij van het middenlangsdeeltype der Vlaamse schurengroep, gedateerd op de hekpalen: 1805. Woo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met ingezwenkte voorgevel, afgedekte door een houten kroonlijst en versierd met 18e-eeuwse zijvoluten in Numansdorp