Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwars woonhuis met schilddak, vensters met kleine roedeverdeling en met luiken. Goed voorbeeld van de vroegere woning- en werkplaats van de ambachtsman in het dorp in Nuenen

Woonhuis

Berg 40
5671CC Nuenen (gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e of begin 19e eeuw


Beschrijving van Dwars woonhuis met schilddak, vensters met kleine roedeverdeling en met luiken. Goed voorbeeld van de vroegere woning- en werkplaats van de ambachtsman in het dorp

Dwars woonhuis met schilddak, vensters met kleine roedeverdeling en met luiken. 18e of begin 19e eeuw. Goed voorbeeld van de vroegere woning- en werkplaats van de ambachtsman in het dorp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30820
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwars woonhuis met schilddak, vensters met kleine roedeverdeling en met luiken. Goed voorbeeld van de vroegere woning- en werkplaats van de ambachtsman in het dorp in Nuenen

Gedenksteen Vincent van Gogh

Nuenen Berg 5670 AA
Nuenen (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Inleiding Op het driehoekige plein Berg bevindt zich naast de eeuwenoude linde een natuurstenen MONUMENT ter ere van Vincent van Gogh, verv..

Dorpspomp

Nuenen Berg 5670 AA
Nuenen (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Inleiding Het betreft een markant onder de eeuwenoude Nuenense etagelinde gesitueerde DORPSPOMP uit het vierde kwart van de negentiende eeu..

Winkelwoning

Berg 37
Nuenen (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Inleiding Winkelwoonhuis in smal langgerekt bouwvolume onder zadeldak met een wolfseinde, gebouwd in ambachtelijk-traditionele trant en da..

Ten dele gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen

Beekstraat 11
Nuenen (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Ten dele gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In een der zijgevels jaartalankers: 1734. De voorgev..

Van Gogh-huis

Berg 26
Nuenen (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten)
Ned.Herv.pastorie. Huis met lijstgevels en dwars schilddak, gekarteld fries onder de daklijst aan de achtergevel, in de voorgevel jaarankers..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwars woonhuis met schilddak, vensters met kleine roedeverdeling en met luiken. Goed voorbeeld van de vroegere woning- en werkplaats van de ambachtsman in het dorp in Nuenen

Foto's (7)