Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapel met geschulpte windveren. (zie galerij) in Noordwijk

Woonhuis

Hoofdstraat 20
2202GD Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1694


Beschrijving van Pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapel met geschulpte windveren. (zie galerij)

Vermoedelijk 18e eeuws PAND zonder verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapel met geschulpte windveren; voorgevel bevat schuifvensters, goot op klossen; aan rechterzijde poortjes onder korfboog; korte zijgevel bevat vlechtingen, en T-venster in top. Aan achterzijde aanbouwtje onder zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30768
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapel met geschulpte windveren. (zie galerij) in Noordwijk

Oud Noordwijk

Jan Kroonsplein 4
Noordwijk
Bescheiden pand, dat karakteristiek is voor het oorspronkelijke, overal elders in Noordwijk aan Zee vrijwel verdwenen, karakter van de plaat..

Watertoren

van Hardenbroekweg 18
Noordwijk
Inleiding De forse WATERTOREN in Art D├ęco stijl is in 1917 ontworpen door de Amsterdamse architect F.A. Warners. Op de ontwerptekening van..

Bakstenen gebouw

Hoofdstraat 96
Noordwijk
Bakstenen gebouw, daterend uit 1647. Vierkant met 3/8 sluiting aan de oost en westzijde. Op het schilddak een houten toren (1689) met open a..

Algemene begraafplaats van Noordwijk

Oude Zeeweg 32
Noordwijk
Inleiding De algemene begraafplaats van Noordwijk is in 1829 aangelegd door aannemer Timotheus van Paddenburg uit Warmond naar een ontwerp ..

Muur

Oude Zeeweg 32
Noordwijk
Inleiding Uit 1931 daterende MUUR rond de Algemene begraafplaats van Noordwijk. Mogelijk is daarbij gebruik gemaakt van bestaand muurwerk. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)