Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd huis onder dwars dak in Noordwijk

Woonhuis

Voorstraat 93
2201HP Noordwijk
Zuid Holland


Beschrijving van Gepleisterd huis onder dwars dak

Gepleisterd huis onder een dwars dak met nr 91. Eenvoudige deuromlijsting. Gevel eindigend tegen eenvoudige goot op klosjes. Achter het woonhuis staat ter begrenzing van de tuin aan de rechterzijde een manshoge, rode bakstenen tuinmuur, afgedekt met een rollaag en geleed door twee muurdammetjes die tot op twee lagen dezelfde hoogte hebben als de tuinmuur. De tuinmuur is grotendeels met een kalkachtige pleisterlaag bestreken en heeft een lengte van circa 9.00 meter. Voor zover zichtbaar is de tuinmuur in staand verband opgetrokken. De muur is aan de andere zijde niet bestreken, niet met dammetjes uitgevoerd en ten dele in onregelmatig verband opgetrokken. Op basis van materiele ouderdom en functionele, tevens historische perceelsbegrenzing is de tuinmuur van cultuurhistorische waarde. Aan de achterzijde wordt de tuin begrensd door een rechthoekige, lage bakstenen schuur met lessenaarsdak dat met pannen is gedekt. Het dak is recent vernieuwd. De schuur heeft in het midden twee toegangsdeuren en aan de rechterzijde een kozijn met luik. In het linker schuurdeel een kleine voormalige stookplaats. Tegen de achterzijde van de schuur drie driezijdige, zich verjongende steunberen met geledingen. De schuur voorziet samen met de tuinmuur in de historische begrenzing van het tuinperceel, terwijl de karakteristieke steunbeertjes bouwhistorische waarde vertegenwoordigen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30750
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd huis onder dwars dak in Noordwijk

Huis onder dwars zadeldak

Voorstraat 91
Noordwijk
Gepleisterd huis onder dwars zadeldak, linker zijtop en achtertop, rechts schild dat omloopt tot achterschild. Fraaie deuromlijsting, kalf e..

Eenvoudig gepleisterd huisje van beganegrond en verdieping onder dwars schilddak

Voorstraat 58
Noordwijk
Eenvoudig gepleisterd huisje van beganegrond en verdieping onder dwars schilddak. Zeer eenvoudige fraaie paneeldeur, ijzeren bovenlicht. Ten..

Eenvoudig huis

Voorstraat 60
Noordwijk
Eenvoudig huis van beganegrond en verdieping, rechte gootlijst. Schilddak. Kozijnen van de beganegrond met ronde bovenhoeken. Gevel in blokk..

Herenhuis

Voorstraat 56
Noordwijk
Inleiding Het HERENHUIS uit omstreeks 1870 heeft een rijk gedecoreerde lijstgevel in de stijl van het Eclecticisme. Het pand vormt wat hoof..

Eenvoudig huis

Voorstraat 62
Noordwijk
Eenvoudig huis van beganegrond en verdieping, rechte gootlijst, schilddak. Kozijnen van de beganegrond met ronde bovenhoeken. Gevel in blokk..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gepleisterd huis onder dwars dak in Noordwijk

Foto's (1)