Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, elk in de vorm van een stolp in Twisk

Boerderij

Dorpsweg 96
1676GG Twisk (gemeente Medemblik)
Noord Holland


Beschrijving van boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, elk in de vorm van een stolp

Fraaie boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, elk in de vorm van een stolp. Links uitspringend woongedeelte met houten top boven puibalk; topmakelaar. Drie ronde schoorstenen; spiegel. De houten linker zijwand onlangs door een bakstenen muur vervangen. Het woongedeelte heeft inwendig een vertrek met eiken betimmering; geprofileerde korbeels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30706
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, elk in de vorm van een stolp in Twisk

Witgeverfd woninkje met geteerde plint onder zadeldak

Dorpsweg 103
Twisk (Gemeente Medemblik)
Witgeverfd woninkje met geteerde plint onder zadeldak. De puntgevel aan de straatzijde heeft een houten top met makelaar.

Grotendeels houten woninkje onder zadeldak met nok evenwijdig aan de straat

Dorpsweg 105
Twisk (Gemeente Medemblik)
Grotendeels houten woninkje onder zadeldak met nok evenwijdig aan de straat; een afhang aan de achterzijde. De voorzijde bestaat uit gepotde..

Stolphoeve

Dorpsweg 108
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, waarvan de witgepleisterde gevel rechts is verhoogd tot een klokgevel voorzien van aanzetvoluten en een boogvormige afsluiting. ..

Stolphoeve met ronde schoorsteen, spiegel en dakkapel

Dorpsweg 85
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve met ronde schoorsteen, spiegel en dakkapel. De voorgevel met kroonlijst wordt aan weerszijden afgesloten door lisenen. Vensters m..

Stolphoeve, met link uitgebouwd woongedeelte

Dorpsweg 84
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, met links uitgebouwd woongedeelte; het dak gedeeltelijk met riet gedekt; rond gemetselde schoorsteen; puntgevel voorzien van sch..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, elk in de vorm van een stolp in Twisk