Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve waarvan het woongedeelte rechts naar voren springt en boven de bakstenen pui een houten klokgevel heeft in Twisk

Boerderij

Dorpsweg 80
1676GE Twisk (gemeente Medemblik)
Noord Holland


Beschrijving van Stolphoeve waarvan het woongedeelte rechts naar voren springt en boven de bakstenen pui een houten klokgevel heeft

Stolphoeve waarvan het woongedeelte rechts naar voren springt en boven de bakstenen pui een houten klokgevel heeft, bekroond door een klein driehoekig fronton. Vensters met roedenverdeling. Het schot boven de toegang tot de dars afgezet met houten schulprand. Schuur in stolpvorm, het tentdak gedeeltelijk met riet gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30701
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve waarvan het woongedeelte rechts naar voren springt en boven de bakstenen pui een houten klokgevel heeft in Twisk

Stolphoeve met pannen dak

Dorpsweg 82
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve uit het derde kwart van de 19e eeuw met pannen dak. Rijk gedetailleerd front in eclectische trant met pilasters, versierde en ver..

Bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, die beide de stolpvorm hebben

Dorpsweg 79
Twisk (Gemeente Medemblik)
Fraaie boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, die beide de stolpvorm hebben. Links uitspringe..

Stolphoeve, gedeeltelijk met riet gedekt

Dorpsweg 81
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, gedeeltelijk met riet gedekt. Sierlijk gemetselde ronde schoorsteen. Rechte gootlijst. Aangebouwde stolpvormige schuur, XIX B.

Klein pand onder dwars zadeldak

Dorpsweg 83
Twisk (Gemeente Medemblik)
Klein pand onder dwars zadeldak. De langsgevel heeft negenruitsschuifvensters en gootlijst met consoles, XIX.

Boerderij van het kop-romp-type gelegen aan de zuidzijde van de dorpsweg

Dorpsweg 78K
Twisk (Gemeente Medemblik)
Inleiding BOERDERIJ van het Kop-romp-type gelegen aan de zuidzijde van de Dorpsweg. De boerderij, met voorhuis in eclectische stijl, datee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)