Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, die beide de stolpvorm hebben in Twisk

Boerderij

Dorpsweg 79
1676GE Twisk (gemeente Medemblik)
Noord Holland


Beschrijving van Bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, die beide de stolpvorm hebben

Fraaie boerderij, bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, die beide de stolpvorm hebben. Links uitspringend woongedeelte met aan de straat een bakstenen tuitgevel, waarvan de top door geprofileerde bakstenen banden horizontaal geleed en door een topmakelaar bekroond wordt; voordeuromlijsting van gecanneleerde pilasters, zoldervensters met roedenverdeling. Links over de gehele lengte van de voorste stolp een houten wand met schuifvensters voorzien van roedenverdeling op bakstenen plint. Ronde schoorsteen van siermetselwerk; spiegel. De achterste stolp heeft geprofileerde houten gootconsoles. Inwendig twee tegelschouwen gesloopt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30700
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bestaande uit twee achter elkaar gelegen en onderling verbonden gedeelten, die beide de stolpvorm hebben in Twisk

Stolphoeve, gedeeltelijk met riet gedekt

Dorpsweg 81
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, gedeeltelijk met riet gedekt. Sierlijk gemetselde ronde schoorsteen. Rechte gootlijst. Aangebouwde stolpvormige schuur, XIX B.

Stolphoeve waarvan het woongedeelte rechts naar voren springt en boven de bakstenen pui een houten klokgevel heeft

Dorpsweg 80
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve waarvan het woongedeelte rechts naar voren springt en boven de bakstenen pui een houten klokgevel heeft, bekroond door een klein ..

Stolphoeve met pannen dak

Dorpsweg 82
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve uit het derde kwart van de 19e eeuw met pannen dak. Rijk gedetailleerd front in eclectische trant met pilasters, versierde en ver..

Klein pand onder dwars zadeldak

Dorpsweg 83
Twisk (Gemeente Medemblik)
Klein pand onder dwars zadeldak. De langsgevel heeft negenruitsschuifvensters en gootlijst met consoles, XIX.

Stolphoeve, met link uitgebouwd woongedeelte

Dorpsweg 84
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, met links uitgebouwd woongedeelte; het dak gedeeltelijk met riet gedekt; rond gemetselde schoorsteen; puntgevel voorzien van sch..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)