Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grotendeels houten woninkje onder zadeldak tussen puntgevels, elk met houten top voorzien van een topmakelaar in Twisk

Woonhuis

Dorpsweg 68
1676GD Twisk (gemeente Medemblik)
Noord Holland


Beschrijving van Grotendeels houten woninkje onder zadeldak tussen puntgevels, elk met houten top voorzien van een topmakelaar

Grotendeels houten woninkje onder zadeldak tussen puntgevels, elk met houten top voorzien van een topmakelaar. Vensters met roedenverdeling. Geprofileerde houten gootconsoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30696
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grotendeels houten woninkje onder zadeldak tussen puntgevels, elk met houten top voorzien van een topmakelaar in Twisk

Rijke stolphoeve, in gebeeldhouwde banderol

Dorpsweg 69
Twisk (Gemeente Medemblik)
Rijke stolphoeve, in gebeeldhouwde banderol gedateerd 1715. Rechts naar voren springend woongedeelte met een topgevel voorzien van natuurste..

Grotendeels houten pandje onder zadeldak

Dorpsweg 72
Twisk (Gemeente Medemblik)
Grotendeels houten pandje onder zadeldak. De voorgevel heeft een venster met roedenverdeling en een houten top met topmakelaar. Geprofileerd..

Stolphoeve, gedeeltelijk met riet gedekt

Dorpsweg 65
Twisk (Gemeente Medemblik)
STOLPHOEVE, gedeeltelijk met riet gedekt. Rond gemetselde schoorsteen. Eenvoudige rechte gootlijst. Aangebouwde stolpvormige schuur, XIX B.

Stolphoeve

Dorpsweg 74
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, waarvan het woongedeelte links naar voren springt en een houten top met topmakelaar heeft. Vensters met roedenverdeling. De toe..

Boerderij van het kop-romp-type gelegen aan de zuidzijde van de dorpsweg

Dorpsweg 78K
Twisk (Gemeente Medemblik)
Inleiding BOERDERIJ van het Kop-romp-type gelegen aan de zuidzijde van de Dorpsweg. De boerderij, met voorhuis in eclectische stijl, datee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)