Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in een vermenging van neo-renaissance en art nouveau-motieven, uitgevoerd in verscheidene kleuren baksteen in Twisk

Boerderij

Dorpsweg 119
1676GH Twisk (gemeente Medemblik)
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Boerderij in een vermenging van neo-renaissance en art nouveau-motieven, uitgevoerd in verscheidene kleuren baksteen

Boerderij uit omstreeks 1900 in een vermenging van neo-renaissance en Art Nouveau-motieven, uitgevoerd in verscheidene kleuren baksteen. Getoogde vensters, hogere middenpartij met balkon op gietijzeren zuiltjes en gevelbekroning met snijwerk en makelaar. Stal onder pannen schilddak achter de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30689
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in een vermenging van neo-renaissance en art nouveau-motieven, uitgevoerd in verscheidene kleuren baksteen in Twisk

Boerderij met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen, voorgevel met houten kroonlijst en getoogde deur en vensters

Dorpsweg 117
Twisk (Gemeente Medemblik)
Boerderij met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen, voorgevel met houten kroonlijst en getoogde deur en vensters. Tweede helft 19e eeuw..

Pastorie

Dorpsweg 120
Twisk (Gemeente Medemblik)
Pastorie der Herv.Kerk, gebouwd in 1878. Pand zonder verdieping in eclectische trant met hoog pannen schilddak en hoger opgehaalde middenpar..

L-vormig pandje met grotendeels houten wanden onder pannen dak

Dorpsweg 115
Twisk (Gemeente Medemblik)
L-vormig pandje met grotendeels houten wanden onder pannen dak. De gevel aan de straatzijde heeft boven de puibalk een houten top met geprof..

Slophoeve

Dorpsweg 118
Twisk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve, uiterlijk XIXd, inwendig ouder, op een jaartalsteen in de fraaie ronde schoorsteen gedateerd 1630 en 1885. Dakkapel met ijzeren ..

Pand zonder verdieping en met pannen schilddak

Dorpsweg 114
Twisk (Gemeente Medemblik)
Pand uit het derde kwart van de 19e eeuw, zonder verdieping en met pannen schilddak. Gepleisterde middenpartij, doorstotend door de kroonlij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)