Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken boven de vensters in Noordeloos

Boerderij

Botersloot 1
4225PR Noordeloos (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Grote boerderij onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken boven de vensters

Grote BOERDERIJ (midden XIX) onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken boven de vensters. Schuiframen uit de bouwtijd. In het bovenlicht een gietijzeren levensboom. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30641
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken boven de vensters in Noordeloos

Fraai geproportioneerd woonhuis van een boerderij van begane-grond met hoog, rieten zadeldak tussen puntgevels met topschoorstenen en met twee dakvens ..

Noordzijde 52
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Fraai geproportioneerd woonhuis van een boerderij (XIX A) van begane-grond met hoog, rieten zadeldak tussen puntgevels met topschoorstenen e..

Gedeelte van oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met puntgevel met vlechtingen

Noordzijde 53
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een schilderachtige oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met puntgevel met vlechtingen. Vensters met zesruitsramen. Vormt..

Gedeelte van oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met boven het rechter deel van de voorgevel een puntgevel met vlechtingen en sierankers

Noordzijde 54
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een schilderachtige oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met boven het rechter deel van de voorgevel een puntgevel met vl..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 3C
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
NED. HERV. KERK. Eenbeukige, 15e eeuwse dorpskerk met westelijke toren, noorderdwarspand en vijfzijdig gesloten koor. De toren (onderstuk ..

Kleine boerderij met rieten zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd boven de afgeknotte puntgevel. De stal, gedeeltelijk van hout, ligt onder een dak met ..

Noordzijde 58
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Kleine boerderij met rieten zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd boven de afgeknotte puntgevel. De stal, gedeeltelijk van hout, ligt onder e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grote boerderij onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken boven de vensters in Noordeloos

Foto's (1)