Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boterslootse Molen in Noordeloos

Molen

Grotewaard 1
4225PA Noordeloos (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1837


Beschrijving van Boterslootse Molen

Boterslootse molen. Wipwatermolen van de polder Botersloot uit 1837 met onder de daklijsten gesneden consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30640
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Boterslootse Molen
Boterslootse Molen (2007)
Boterslootse Molen (2007)
Basisgegevens
Plaats Noordeloos
Bouwjaar 1837
Type wipmolen
Kenmerken wipmolen
Vlucht 26,6 m
Functie poldermolen
Bestemming  Bemalen van de polder Botersloot , thans op vrijwillige basis; woning
Monumentnummer  30640
Externe link(s)
Molendatabase
De Hollandsche Molen
Portaal  Portaalicoon   Molens

De Boterslootse Molen aan de Grotewaard 1 in Noordeloos in de Nederlandse gemeente Giessenlanden is een wipmolen die in 1837 is gebouwd ter vervanging van een in dat jaar na blikseminslag afgebrande molen op dezelfde plaats. De molen bemaalde tot 1956. In 1960 kocht de gemeente de Boterslootse Molen voor het symbolische bedrag van 1 gulden van het polderbestuur. De molen is maalvaardig en bemaalt thans op vrijwillige basis de polder. In de Boterslootse Molen bevindt zich een woning.

De Boterslootse Molen is sinds 1991 eigendom van de SIMAV.Monumenten in de buurt van Boterslootse Molen in Noordeloos

Gedeelte van oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met puntgevel met vlechtingen

Noordzijde 53
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een schilderachtige oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met puntgevel met vlechtingen. Vensters met zesruitsramen. Vormt..

Fraai geproportioneerd woonhuis van een boerderij van begane-grond met hoog, rieten zadeldak tussen puntgevels met topschoorstenen en met twee dakvens ..

Noordzijde 52
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Fraai geproportioneerd woonhuis van een boerderij (XIX A) van begane-grond met hoog, rieten zadeldak tussen puntgevels met topschoorstenen e..

Gedeelte van oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met boven het rechter deel van de voorgevel een puntgevel met vlechtingen en sierankers

Noordzijde 54
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Gedeelte van een schilderachtige oorspronkelijke boerderij onder rieten dak met boven het rechter deel van de voorgevel een puntgevel met vl..

Kleine boerderij met rieten zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd boven de afgeknotte puntgevel. De stal, gedeeltelijk van hout, ligt onder een dak met ..

Noordzijde 58
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Kleine boerderij met rieten zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd boven de afgeknotte puntgevel. De stal, gedeeltelijk van hout, ligt onder e..

Grote boerderij onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken boven de vensters

Botersloot 1
Noordeloos (Gemeente Giessenlanden)
Grote BOERDERIJ (midden XIX) onder hoog, rieten zadeldak met aan de voorzijde een IJsselstenen puntgevel met vlechtingen en rode strekken bo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)