Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond, met dwarshuis onder rieten schilddak, met dwars- en middenlangsdeel onder rieten wolfdak in Nistelrode

Boerderij

Loosbroekseweg 80
5388VP Nistelrode (gemeente Bernheze)
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e-18e eeuw


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond, met dwarshuis onder rieten schilddak, met dwars- en middenlangsdeel onder rieten wolfdak

Boerderij op T-vormige plattegrond, met dwarshuis onder rieten schilddak, met dwars- en middenlangsdeel (de laatste van zijn achteruitgang ontdaan) onder rieten wolfdak. In de woning ramen met kleine roedenverdeling en met luiken. 17e-18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30636
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond, met dwarshuis onder rieten schilddak, met dwars- en middenlangsdeel onder rieten wolfdak in Nistelrode

H. Lambertuskerk

Laar 49
Nistelrode (Gemeente Bernheze)
R.K.KERK van St.Lambertus. Gebouw in klassicistische stijl ("Waterstaatsstijl") uit 1842, gebouwd onder leiding van Rijsterborch, in 1929 m..

Voormalig gemeentehuis

Raadhuisplein 1
Nistelrode (Gemeente Bernheze)
Inleiding. Voormalig GEMEENTEHUIS, in 1938 in Traditionalistische vormen opgetrokken naar een ontwerp van de architect C. Roffelsen. In 198..

Boerderij van het kortgeveltype, in 1875 opgetrokken in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant

Achterstraat 16
Nistelrode (Gemeente Bernheze)
Inleiding. BOERDERIJ van het kortgeveltype, in 1875 (jaartalankers in de voorgevel 1876) opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouw..

boerderij

Laar 2
Nistelrode (Gemeente Bernheze)
Inleiding. BOERDERIJ van het langgeveltype, in 1934 in Traditionele vormen opgetrokken op een kruispunt van wegen aan de centrumrand van de..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Meerstraat 28
Heeswijk Dinther (Gemeente Bernheze)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder met riet en pannen gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (15)

Alle 15 foto's weergeven