Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige dorpspomp op natuurstenen sokkel, voorzien van marmeren gedenkplaten met inscripties en met opstand van siersmeedwerk met jaartal; tuit in de vorm van een leeuwekop. in Nigtevecht

Overig

Dorpsstraat 53
1393NG Nigtevecht (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1893 (jaartal) 1897 (opstand)


Beschrijving van Voormalige dorpspomp op natuurstenen sokkel, voorzien van marmeren gedenkplaten met inscripties en met opstand van siersmeedwerk met jaartal; tuit in de vorm van een leeuwekop.

Voormalige DORPSPOMP, op natuurstenen sokkel, voorzien van marmeren gedenkplaten met inscripties (jaartal 1893) en met opstand van siersmeedwerk (fa.Boekholts Amsterdam) met jaartal 1897; tuit in de vorm van een leeuwekop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30625
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige dorpspomp op natuurstenen sokkel, voorzien van marmeren gedenkplaten met inscripties en met opstand van siersmeedwerk met jaartal; tuit in de vorm van een leeuwekop. in Nigtevecht

Witgepleisterd pand met verdieping en met pannen gedekt dak, dat links doorloopt over nr 124 en rechts schildvormig beëindigd is

Dorpsstraat 130
Nigtevecht (Gemeente Stichtse Vecht)
Witgepleisterd PAND met verdieping en met pannen gedekt dak, dat links doorloopt over nr 124 en rechts schildvormig beëindigd is. Middenas ..

Nederlands Hervormde Kerk met toren

Dorpsstraat 45
Nigtevecht (Gemeente Stichtse Vecht)
NED.HERV.KERK. TOREN omstreeks 1300. Eenbeukige laatgotische KERK met smaller koor en houten gewelven. Mechanisch torenuurwerk, Eijsbouts, 1..

Langgerekt gepleisterde lijstgevel

Dorpsstraat 124
Nigtevecht (Gemeente Stichtse Vecht)
Langgerekt gepleisterde LIJSTGEVEL, mogelijk in wezen 18e eeuw.

Dwarshuisje onder zadeldak tussen puntgevels, waarvan de vrijstaande aan de linkerzijde vlechtingen heeft. Uitbouw onder pannen zadeldak met puntgevel ..

Dorpsstraat 154
Nigtevecht (Gemeente Stichtse Vecht)
DWARSHUISJE uit de 18e eeuw onder zadeldak tussen puntgevels, waarvan de vrijstaande aan de linkerzijde vlechtingen heeft. Uitbouw onder pan..

Gepleisterd pand met topgevel. Gevelsteen met oranjeboom

Dorpsstraat 120
Nigtevecht (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd PAND met topgevel, 17e eeuw. Gevelsteen met oranjeboom.

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige dorpspomp op natuurstenen sokkel, voorzien van marmeren gedenkplaten met inscripties en met opstand van siersmeedwerk met jaartal; tuit in de vorm van een leeuwekop. in Nigtevecht

Foto's (1)